IJSSELSTEIN - Een week na de grote brand op het laad en los perron van de Albert Heijn is op meerdere plekken de schade nog goed zichtbaar. De politiewagens staan tussen de ING bank en de ondergrondse parkeergarage de Overtoom.

De AH was vanaf het moment dat er werd geƫvacueerd op zaterdagmiddag dicht tot woensdagochtend 08.00uur. Bij de heropening kregen de eerste 500 klanten een pak koekjes. In de dagen dat ze dicht waren zijn vele producten verwijderd, is er op verschillende plekken enorm veel schoongemaakt, onder andere door een gespecialiseerd bedrijf, voordat ze alles weer konden her-vullen. Op woensdag en donderdag was de brand nog goed te ruiken in de AH, dat zal vanzelf weer verdwijnen.

Politie bleef dezelfde avond na de brand al gewoon vanuit het gemeentehuis, waar ze tegenwoordig gevestigd zijn, werken. Het Fulcotheater was op zondag dicht en ging samen met het gemeentehuis gewoon op maandag weer open. Ook de etos en gall&gall waren op maandag gewoon weer open, de etos was een tijdelijke vervanger voor het ophalen van de bol.com pakketjes, al kon er niet verstuurd worden.

De schade buiten valt nog goed op. Op de grond liggen op een aantal plekken nog glas, en een aantal platen voor eventuele vrachtwagens, is er aan het gebouw van de AH nog schade te zien en zijn er duidelijk stukken, al dan niet met stukken hout ervoor, glasplaat verdwenen van het gemeentehuis. Wanneer dit precies gemaakt zal worden is onbekend. Ook de oorzaak is officieel nog niet bekend, al is kortsluiting zeer vermoedelijk.