UTRECHT - Op donderdag 28 Februari hebben wethouder Lot van Hooijdonk en gedeputeerde van de provincie Utrecht Dennis Straat bij de eerste testrit overdag, de volgende fase van de nieuwe tram, uitleg gegeven.

Tijdens deze laatste test fase, die ongeveer 5 maanden gaat duren, zullen overdag tussen de 2 en uiteindelijk 16 test ritten per uur plaats vinden. Tijdens deze testritten zullen er eerst opleidingsritten plaats vinden. Later zullen er ook verschillende (nood)situaties en het testen van de dienstregeling plaats vinden. Voor de testen met de (nood) situaties zullen ook hulp diensten deelnemen en zullen buiten de spits plaats vinden. Tijdens de proeffase mogen er geen passagiers meegenomen worden door trams. Andere weggebruikers zullen tijdens deze periode ook geattendeerd worden op de tram. Deze campagne zal toenemen naarmate de tram vaker zal rijden.

Er word vanuit gegaan dat uiterlijk December 2019 de tram, onder lijn 22, te gaan laten rijden. Hierbij zal dan ook bus lijn 12 verdwijnen.