Categorieën
Nieuws

Trams rijden niet meer door werkzaamheden

UPDATE aan artikel:

Vanaf 29 Mei rijden er tussen Utrecht, Nieuwegein Zuid en IJsselstein geen trams meer. Dit komt door werkzaamheden aan de trambaan, de bovenleiding word vernieuwd en uiteindelijk worden ook de tramhaltes in Nieuwegein en IJsselstein vervangen. Er worden vervangende bussen ingezet.

De werkzaamheden zelf zullen zoveel mogelijk tussen 07.00uur en 23.00uur zijn. Er zullen dagelijks tussen de 150 en 200 mensen aan het werk zijn.

Op 3 Juli rijden de ruim 35jaar oude SIG trams voor het laatst tussen Utrecht CS en Westraven. Na de zomer zouden de nieuwe trams die nu tussen Utrecht CS en Utrecht de Uithof rijden ook naar IJsselstein en Nieuwegein moeten rijden. En dat er uiteindelijk geen overstap meer nodig is op Utrecht CS om naar de Uithof te gaan vanuit Nieuwegein of IJsselstein. Het is onduidelijk of dit door het Corona virus gehaald gaat worden.

Wat er met de oude trams gaat gebeuren is onbekend. Er is wel een petitie gaan om de trams te behouden van sloop. Deze is hier te vinden: https://petities.nl/petitions/red-de-laatste-sneltram-sig-5000-van-de-sloop?locale=nl