Speciaal ontworpen wedstrijd shirt getekend en overhandigd

Posted on

Na de gewonnen wedstrijd FC Utrecht – Fortuna Sittard (2-1)heeft Sean Klaiber zijn speelshirt getekend en overgedragen aan de familie waarvan Leon Dekker mantelzorger is.

De shirts waarin FC Utrecht vanavond speelde waren speciaal ontworpen voor vanavond. Elk shirt droeg de naam van een mantelzorger die via de website http://www.oprechtutrecht.nl/mantelzorgers waren ingediend. Vijf spelers droegen shirts waarop een naam van het gezin waarvan de speler deze familie een aantal weken geleden heeft bezocht en heeft geholpen.

De naam van Leon stond op de borst. Ook het gezin uit Nieuwegein dat bezoek had gekregen van Mark van der Maarel was aanwezig.

Tijdens deze bijzondere actie, die onderdeel is van de mantelzorgcampagne van FC Utrecht en Zorg van de Zaak, dragen vijf spelers de naam van een mantelzorger die ze een aantal weken geleden bezocht hebben. De rest van de spelers dragen namen van mantelzorgers die de afgelopen weken een hulpvraag hebben ingezonden via de campagnewebsite www.oprechtutrecht.nl/mantelzorgers. De mantelzorgers zijn, ieder met hun persoonlijke verhaal, terug te vinden op de website.

In totaal werden op 24 april 50 mantelzorgers met introducé uitgenodigd bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Zij werden speciaal voor deze gelegenheid toegezongen door zanger René Schuurmans met het lied ‘Laat de zon in je hart’.