Prinses Beatrix slaat speciale penning voor het KWF

Prinses Beatrix heeft deze morgen bij de Koninklijke Nederlandse munt in Utrecht een speciale munt geslagen ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF Kankerbestrijding. De Prinses is beschermvrouwe van het KWF. De inmiddels 14-jarige Pien Kann had de prinses een bloemetje overhandigd bij aankomst.

Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum geeft de Koninklijke Nederlandse munt, in samenwerking met het KWF, de KWF kankerbestrijding penning in een coincard uit. De munt vertelt 70 jaar KWF. Het ontwerp staat symbool voor groei en vooruitgang van 70-jaar KWF. Op de voorkant staat het portret van koningin Wilhelmina, die het KWF in 1949 heeft opgericht, op de achterkant staat het logo van KWF. Het coincard bevat afbeeldingen van diverse patiënten, collectanten en onderzoekers. Prinses Beatrix verrichte de ceremoniële eerste slag onder toeziend oog van mensen die kanker hebben of hebben gehad, onderzoekers en collectanten.

Met deze festiviteiten werd tevens de aftrap van de 70KWF-collecteweek gestart.

De munt, waar 7.000 stuks van gemaakt zijn, is geen wettig betaal middel. Hij is op de site van het KNM te bestellen: https://www.knm.nl/kwf-kankerbestrijding-penning-in-coincard/nl/product/10152/.

Related posts