mark v/d maarel helpt mantelzorger in nieuwegein

Posted on

NIEUWEGEIN – Donderdagmiddag 28 maart heeft Mark van der Maarel in Nieuwegein een gezin geholpen waarvan de man de mantelzorg heeft over zijn vrouw. Mark heeft geholpen om de tuin boom vrij te maken zodat deze rolstoel toegankelijk is voor de vrouw des huizes.

FC Utrecht en de sponsor van FC Utrecht hopen met de selectie spelers, die in de regio helpen, mantelzorg problematiek aan de kaak te stellen. Het bezoek stond oorspronkelijk voor 18 maart, echter was dit verplaatst naar vandaag door het tragische het schietincident in de tram in Utrecht vorige week.

In Nederland zijn veel mantelzorgers. Eén op de acht werkenden geeft hulp aan een hulpbehoevende naaste. FC Utrecht en Zorg van de Zaak Netwerk willen daarom met een gezamenlijke campagne aandacht vragen voor mantelzorg en de problematiek waar mantelzorgers tegen aanlopen. “De balans vinden tussen werk, mantelzorg en ontspanning is moeilijk. Er is al snel sprake van overbelasting, stress en een tekort aan tijd,” aldus Dorothee van Vredenburch , CEO van Zorg van de Zaak Netwerk. “Daarom is het belangrijk om op tijd het gesprek aan te gaan. En zelf de stap te nemen om tot oplossingen te komen op het werk.