Blog Amerika 2012

In de luchtVertraging, nogmaals vertraging en gezeik 31-1-2012

Wet n wild Ja, hier dan mijn eerste blog uit Amerika. Waar ik een half uur geleden ben ingecheckt in het hotel. Nu pas? Ja nu pas, dankzij het o zo vriendelijke Arkefly. Zou eigenlijk gister vliegen, op 30-1. Maar door technische mankementen werd dit wat later, en uiteindelijk half 5. Zonder duidelijke en goede uitleg van Arkefly zelf. Uiteindelijk is de vlucht op 31-1 om 14.45 vertrokken ipv 14.15. Uiteindelijk dus ruim 25 uur vertraging. De overige irritaties jegens Arkefly laat ik nu maar even buitenboord. Na mijn koffer te hebben gehaald een extra controle van mijn koffer omdat ik etenswaren en drinken in mijn koffer had zitten. Kreeg nog wat extra vragen en eerlijk antwoord op gegeven en de papieren voor New York laten zien. Wet n wild Zodat er geen misverstanden zijn. Toen met een busje naar het hotel. Tot nu toe vriendelijk personeel. Een 4 persoons kamer voor mij alleen. Hotel ligt zeker niet ver van wet n wild. Op nog geen 5 minuten lopen. Schuin tegenover wet n wild even wat gegeten. Was goed te doen, twee gefrituurde en gekruide vis filets. Beetje te vergelijken met de iglo vis in Nederland die je in de oven doet. Morgen zal er een uitgebreider verslag komen. Nu slapen.


Eerste dag 1-2-2012

Wet n wild De woensdag was mijn eerste dag hier. In eerste instantie had ik voor deze dag Seaworld op de planning staan. Maar door de ruim 25 uur vertraging bij Arkefly werd dus mijn planning in het roet gegooid. Geluk bij een ongeluk ligt bij mij mijn planning nooit vast. Ook nu niet, alleen New York lag en ligt vast. Vanwege de vliegtickets. Vandaag dus niet naar Seaworld maar een dagje rustig aan doen. Omgeving verkennen, kijken wat voor excursies ze hebben en bijkomen van de reis. Bij aankomst in het hotel vrij snel geholpen en snel klaar. Op naar de hotel kamer. At hotel Een nette kamer, schoon en voor 4 personen. Dus voor mij alleen toch lekker de ruimte. Ook voor morgen maar alvast een taxi gereserveerd voor naar het vliegveld. Een dagje naar NYC. Genoeg gezien vandaag. Ben eerst naar de WalMart geweest. Daarbij verbleken onze supermarkten. Na de WalMart teruggegaan naar hotel om even bij te komen en ook omdat de vrouw van Holland international zo komt. Echt veel aan excursies hebben ze niet. Dus even praatje gemaakt en nog wat vragen gesteld. Daarna met een jongen dat ook alleen reist een stuk gelopen. Richting de flea market. Onderweg wat foto's genomen. Bij de flea market voor zo'n 4 euro 7 paar sokken gehaald, aangezien ik altijd vrij weinig sokken heb, inieder geval onvoldoende voor 12 dagen. Nu op naar morgen, vanavond vroeg slapen want morgen is het een dagje New York.

New york 2-2-2012

Op naar New York op een vroege donderdag. Met een bestelde taxi naar het MCO vliegveld gegaan van Orlando. Op tijd met het vliegtuig vertrokken, er zijn dus maatschappijen die wel stipt kunnen vertrekken. Eerder dan gepland op NewArk liberty international NY dan gepland. Van hieruit de taxi genomen. Eens maar nooit weer, om de 5-10 meter stond je muurvast. Met de taxi naar Broadway en Times Square gegaan. Hier vandaan naar Rockefeller center, al geen idee hoe, een flinke wandeling gemaakt hiervan. Na hier te zijn geweest had ik het hier eigenlijk wel een beetje gehad. Nu dus even kijken om bij Wall street te komen. Pech, schijnt 2 uur lopen te zijn, en ik en kaart lezen is geen combinatie, daarom op aanraden de metro gepakt. Uiteindelijk bij rector street uitgestapt. In plaats van naar Wall street te lopen, loop ik naar het 9/11 memorial. Entree is gratis. En blij dat ik dit last minute toch besluit om te bezoeken. Het is zeer de moeite waard. Controle op je spullen zoals op het vliegveld loopt hier zo veel soepeler en zo veel sneller. Je kan hier ook echt alle tijd nemen om rustig rond te lopen. Na het memorial ben ik naar Wall street gegaan. Hiernaar toe is een aardig stukje lopen. Maar de zijstraten zijn op zich leuk om naar te kijken. Wall street is verder niet veel bijzonders, veel afgezet. Ik was hier dus eigenlijk snel klaar. Op naar een park. Kwam terecht in een park waar draadloos internet gratis aanwezig was(city hall park).
Altijd handig. Zeker ook omdat ik mobiel zo min mogelijk wil internetten. Hier ook lopen de eekhoorntjes gezellig rond te huppelen. Na hier even gezeten te hebben doorgelopen naar de Brooklyn bridge. Niet veel bijzonders, ook hier veel werkzaam heden, maar wel open. Halverwege de brug heb je mooi uitzicht op de Hudsons rivier en lady liberty. Ben niet de gehele brug overgelopen, maar wel een groot stuk. Toen terug en ergens een restaurantje zoeken om wat lichts te eten. Hiervandaan ben ik met de metro naar 34th en Pennstation gegaan. Boven nog een paar foto's genomen van Madison Square Garden. Wist niet dat het hier zat. Maar zo leer je wel wat iedere keer. Toen was het helaas tijd om terug te gaan naar het vliegveld. Bij controle dachten ze dat ik drugs bij me had omdat het apparaat begon te piepen, was dus mijn riem vergeten af te doen.De dag erna 3-2-2012

Een dag na New York. New York over het algemeen was leuk. Voor vandaag had ik niets op de planning staan. En maar goed ook, nog steeds flinke pijn in de knie en in mijn voeten. Dus het word echt rustig aan doen. Het eerste wat ik doe in de ochtend is mijn e-mail weg werken, dit kost me gelukkig niets aangezien ik gratis wifi heb in het hotel. Ook mijn blog over New York moet nog even online gezet worden. Had er de avond van terug komst geen zin meer in. Na het blog online gezet te hebben, even naar de lobby. Alvast kaartje kopen voor Seaworld. Gelukkig maar, kaartje hier scheelde me toch zeker 15€ vergeleken met kaartje kopen in Nederland. En dan heb ik nu 2 dagen voor de prijs van 1 dag. Na dit gedaan te hebben. Nog even wat bijlessen over het weer in Nederland, en op het Florida forum. Na ongeveer 2 uurtjes wou ik toch wat gaan doen. Keuze ging naar de premium outlet aan de international drive. Prima te doen met de trolly. Na aankomst wat rond gekeken en bij de Nike store naar binnen gegaan. Hier voor zo'n 15 euro een paar nieuwe gympen gehaald. Aangezien ik wat smalle voeten heb, en vaak bij mijn maat niet prettig loop zitten deze als gegoten. Wat strakker maar verder prima. Hierna ook bij wat andere winkels gekeken. Maar vooral de kledingwinkels waren erg duur. Al gauw 30 tot 40 euro voor een gewoon t-shirt waar je in Nederland hooguit 10 tot 15 euro voor betaald en dan beide in de uitverkoop. Na hier een aantal uur te hebben gelopen en erg veel gezeten ben ik teruggegaan naar het hotel. Erg moe, dus ook even uurtje bijslapen voor ik zou gaan eten. Voor het eten ben ik naar Lobster Feast gegaan. Redelijk eten, alleen de koude oesters waren niet goed. Als ik verkeerde vis eet heb ik ook binnen 45 minuten last van mijn maag. De oesters hadden ook geen goede smaak. De bediening is er wel goed. Net als het toetje. Een chocolade pudding taart. Na gegeten te hebben terug gegaan naar het hotel. Nog wat kunnen lezen en tv gekeken. En dan is je dag eigenlijk weer voorbij.

Seaworld 4-2-2012Voor vandaag Seaworld op de planning. Had afgelopen vrijdag mijn kaartje al gekocht, waardoor ik twee dagen naar Seaworld kan voor de prijs van 1. Dus hoefde niet alles te zien vandaag. Na een rondje te hebben gelopen merkte ik dat het park niet zo heel groot is. Een beetje te vergelijken met de Efteling in Nederland. Misschien zelfs wel wat kleiner. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder leuk. Voor de kids is er genoeg te doen, maar ook voor de volwassenen. Bij wild arctic ben ik naar binnen geweest. Leuk om even naar binnen te zijn geweest. Aangezien de achtbanen mij niet zo heel erg aantrekken hier ook niet in geweest. Verder was het erg warm. Dus op mijn gemak ergens wat gaan drinken. Een beker genomen die je de volgende keer goedkoper kan laten bij vullen. Hier ook een muffin bij genomen. De eekhoorntjes komen hiervoor graag naast je staan. Hierna ben ik doorgelopen voor de eerste show van de orka's. Deze show is erg leuk om te zien. En zeker de moeite waard. Hierna nog even bij het dolfijnen voeren wezen kijken. Aangezien ik best moe was ben ik hierna terug gegaan naar het hotel.
Shoppen en island of adventure 5-2-2012&6-2-2012

Inmiddels zijn er alweer twee dagen voorbij, zonder nieuwe blog. Dus bij deze even. Voor zondag stond in eerste instantie Islands of adventure op de planning. Zou toen samen met iemand gaan. Maar helaas kwam die jongen niet opdagen. Dus moest bedenken of ik wel naar Islands of adventure wou gaan. Uiteindelijk ben ik met de lynx bus naar de Florida Mall gegaan. Zelf ben ik niet zo'n winkel liefhebber, dus zal er niet de gehele dag rondlopen. Had al twee winkels waar ik in ieder geval naar toe wou: de m&m store en de Disney winkel. Helaas was de Disney winkel dicht. De m&m store was wel net open gegaan. Na hier het een en ander te hebben aangeschaft, waaronder m&m's met kokos, verder wezen rondkijken. Even bij macy's geweest. Alleen een beetje een dure winkel. Aangezien ik nog maar een paar nieuwe schoenen had aangeschaft, zocht ik nog een paar dat niet donker was, de Nikes die ik al had aangeschaft waren zwart. Van de felle kleuren ben ik zelf ook niet. Helaas niets in mijn maat kunnen vinden. Na nog wat rondgelopen te hebben nog even wat gegeten bij een pizzeria op de food plaza/corner. Na bij de Florida mall klaar te zijn en flink wat geld lichter door de m&m store breng ik eerst de tas met de spullen naar mijn hotel kamer. Na nog even wat uitgerust te zijn op de hotel kamer ben ik naar een soort van sport outlet gegaan. Hier uiteindelijk wel nog een paar reebok schoenen aangeschaft en bij de tennis winkel nog een leuk t-shirt. Islands of Adventure op maandag Islands of adventure, misschien wel de grootste teleurstelling van mijn vakantie. Na om half 9 er te zijn gearriveerd duurde het nog 20 minuten voor je naar binnen kon. Eenmaal in het park was de gehele grond nat, en glad. Na een half rondje te hebben gemaakt, wou ik wat achtbanen in. Enig nadeel: je tas moet een kluisje in, past ie niet? Slopen die tas en dan opnieuw erin doen. Mooi niet dus, als je tas niet in een kluisje past, word je resoluut geweigerd bij de attractie. Aan de ene kant te begrijpen, maar je kan niet van iemand verwachten dat die een tas van 400 dollar heeft gaat slopen. En wist en weet natuurlijk, zoals in Nederland dat je je tas bij de attractie op eigen verantwoordelijkheid achterlaat, dat het een risico is, maar om nou gelijk geweigerd te gaan worden? Na verder rond gelopen te hebben in het park naar de wizarding world of Harry Potter gegaan. Ook hier, op 2 attracties na, overal geweigerd. Alleen maar vanwege mijn tas. Een camera tas, waar ook een laptop in kan. Dat buig je wel, maar er zijn grenzen. De dragon challenge is erg leuk. Maar ook erg snel voorbij. Na de dragon challenge ben ik een boterbiertje gaan halen. Had de gecarameliseerde versie. Ben totaal geen alcohol drinker, maar hier zit erg weinig alcohol in, word ook niet verkocht aan kinderen. Het is lekker, maar je moet er niet teveel van drinken. Bij meer dan een glas gaan je tanden er van klapperen. Na wat gedronken te hebben ben ik nog een attractie ingegaan. Ook dit was een grote teleurstelling, je staat eerst 20 tot 30 minuten in de rij, en dan krijg je een of ander slap verhaal en toneel stuk van 10 minuten en dan ben je alweer klaar. Voor mij was het nu ook klaar. Aangezien ik verder nergens in kon en het verder alleen maar kinder attracties waren, stond ik binnen 5 uur alweer buiten. En was niet de enige. Heel veel mensen gingen weg en de meeste hoorde je toch teleurgesteld zijn. Net als ik. Had er veel meer van verwacht, en niet om binnen 5 uur alweer weg te zijn.


Magic Kingdom 8-2-2012

Vandaag de een na laatste volledige dag. De dag begint somber, dus besluit om niet naar Seaworld te gaan maar naar Magic kingdom. Magic kingdom is het hoofdpark van Disney hier. Een beetje te vergelijken met het hoofdpark van Disney land Parijs. Eigenlijk mag je deze parken niet met elkaar vergelijken. Maar aan de andere kant kan je ze ook niet los van elkaar zien. Als je in Disney Parijs bent geweest, vooral ook de moeite om deze te bezoeken. De parken zijn zo verschillend, en daarom ook niet met elkaar te vergelijken. Behalve dat het beide hoofdparken zijn. Rond 9 uur ben ik in het park, heb ik mijn ticket, en mijn button voor 1st visit. Aangezien het mijn 1e keer in Disney Orlando is. De 3e of 4e keer in totaal dat ik een Disney park zie. Het weer word alsmaar beter en heb uiteindelijk een beetje spijt dat ik nu naar Disney ben gegaan en niet naar Seaworld. Het is de rest van de dag verdomd warm. Dus spijt van de lange spijkerbroek. Ik begin bij the haunted Mansion. Een simpel begin, maar erg leuke attractie. Hierna tijd om richting splash mountain en big thunder mountain railroad te lopen. Helaas zijn beide attracties dicht. De een is kapot en de ander heeft onderhoud. Voor splash mountain worden helaas ook geen fast passes gegeven. Omdat ze niet weten wanneer hij weer gemaakt is. Pech hebben dus. Hier vandaan ben ik naar een of ander saai boot tochtje gegaa. Hierna naar pirates of the carribean gegaan. Eerst gaf Jack Sparrow nog ergens een speech samen met een van zijn hulpjes. Erg leuk om even gezien te hebben. Nu was het tijd om met goofy op de foto te gaan. In Parijs nooit de kans voor gehad. Na met goofy op de foto zijn geweest tijd om de pirates of the carribean attractie in te gaan. Ook een boottocht, maar heel wat leuker dan de jungle cruise. Hierna richting space mountain gegaan. Zo totaal anders dan die in Parijs en zoveel leuker. Ik ben hoe dan ook een 2e keer in gegaan. Na dit gehad te hebben nog naar monster Inc laugh floor gegaan. Ook leuk om een keer gedaan te hebben. Inmiddels was het half 3 geweest. Om 3 uur zou de parade beginnen en wou een redelijke plaats hebben. En die had ik gelukkig! Vlakbij het kasteel. Precies aan de rand van waar je mocht staan. De parade begon wat later dan geplant. Maar was zeker de moeite waard. Het werd voorafgegaan door een wagen met een koppel dat net getrouwd was en nog een ander koppel. Na afloop van de parade ben ik richting bus gegaan om terug naar hotel te gaan. Bij terug komst moe maar voldaan. Had van dit park eigenlijk geen verwachtingen. Maar vind Disney vaak erg de moeite waard met veel dingen.

Seaworld 9-2-2012

Vandaag de laatste volledige dag. Had nog een kaartje voor een 2e bezoek aan Seaworld. Rond half 9 de bus richting Seaworld genomen, bij een halte later stappen 2 dames in die in hetzelfde hotel zitten als ik. Uiteindelijk zullen we met zijn 3en naar Seaworld gaan. De dames moesten eerst hun voucher omwisselen. Na dit gedaan te hebben ben ik met een van de twee de eerste achtbaan ingegaan die we tegen kwamen. Een aparte, een snelle, en vooral leuke achtbaan. Hiervandaan zijn we richting de zeehonden en dergelijke gegaan, de twee dames hebben ze wat te eten gegeven. Hier wel oppassen dat je je vingers en vis niet kwijtraakt aan de vogels. Maar dat is overal zo waar je ze te eten geeft. Na nog even flink te hebben gewandeld, de dolfijnen show gezien uiteindelijk via de shark encounter en de roggen naar wild arctic gegaan. De shark encounter vond ik zelf iet wat tegen vallen. Nu eerst nog de orka show doen. Deze is stukken beter dan de dolfijnen show. De dames wouden hier ook nog zo'n helikopter simulator doen bij wild arctic. Ik had hier geen zin in, dus gepassed. Buiten op ze gewacht. Hierna hadden we allen honger dus zijn we bij het dichtstbijzijnde restaurant wat gaan eten en drinken. Bij dit restaurant kan je gewoon de eekhoorns uit je handen laten eten. Erg gezellig. Na het eten zijn we verder gaan wandelen. Veel nog gezien en gedaan. Uiteindelijk zijn we naar de kraken gegaan, de 2e achtbaan van het park. Hier ging ik in samen met een van de twee dames. Dit was omdat het bij dolfijnen voeren erg druk was. Na de achtbaan zijn we op ons gemak terug gegaan naar het dolfijnen voeren. We waren een half uur te vroeg. Maar ik zou alvast vooraan gaan staan terwijl de dames nog even wat witte walvissen gingen opzoeken. Bij hun terug komst hadden we nog 20 minuten, ik roken en terug. Gelukkig stonden we vooraan, aangezien de rij opnieuw enorm lang was. Maar het was het wachten meer dan waard! Iedereen kreeg een bakje met vier visjes erin die je kon geven. Je kon de dolfijnen gelijk aaien, en sommige gingen op leuke manier bij iedereen 1 visje halen als ze nog over hadden. Nadat de visjes op waren had je nog de tijd om ze te aaien en aan te raken. Dit was die 7 dollar echt waard, je bent er ook wel zeker 10 minuten bezig. Hierna nog even wat gelopen en rond 5 uur bij de Starbucks nog wat gaan drinken. Nu was het helaas tijd om terug te gaan naar het hotel. In de avond hebben we met z'n 3en nog even in café gezeten. En werd het voor mij uiteindelijk ook tijd om mijn blog bij te werken van de dag ervoor. Na het eten nog wat rondgelopen. En zo ook wat van de overige dieren gezien.


Laatste ochtend 10-2-2012

Ben al een paar dagen terug. Maar veel moe sinds mijn terug komst. Veel bezig geweest met de foto's en de papieren voor de reisverzekering. Aangezien dit voorrang had, zeker de reisverzekering, nu even een update. Op vrijdag moest ik om uiterlijk elf uur uitgecheckt zijn. Ik zou om 13.20 lokale tijd opgehaald worden voor de transfer. Na het uitchecken heb ik nog even bij Judy aan de bar gezeten. Erg gezellig, erg aardige dame is dit. Om 1 uur ben ik buiten nog even in de zon gaan zitten. Wachten tot het busje van het vliegveld die de transfers regelt. Het was verdomd warm. Het busje was netjes op tijd, zelfs een kwartier te vroeg. Dus nog even in de zon blijven zitten aangezien er nog een aantal mensen mee moesten. Uiteindelijk pas om half 2 vertrokken aangezien er gewacht moest worden op 2 mensen. Niet echt leuk. Ruim op tijd op het vliegveld, rond half 3. Bij inchecken bleek ik maar op 17 kilo te zitten, dus mijn rugzak wat lichter gemaakt door het een en ander in mijn koffer te doen. Na het inchecken erg snel door de controle heen. Orlando Sanford is geen groot vliegveld. Wel met een rookruimte buiten op een balkon met dak, iets wat ik op Orlando international en NewArk Liberty international niet ben tegen gekomen toen ik er was. Het boarden verliep niet helemaal super. Toch al weer een vertraging van een half uur. Op naar Miami. In Miami moest iedereen eruit om hier de mensen toe te laten die vanuit Miami naar Amsterdam zouden gaan. Hier was de vertraging inmiddels opgelopen tot 1.5 uur. Na een vlucht van bijna 12 uur eindelijk op Schiphol geland. Nu nog door de paspoort controle en bagage halen. De paspoort controle ging erg soepel en snel gelukkig. Het wachten op de bagage duurde wat langer. Na 15 minuten kwamen de eerste 2 koffers, toen moest de rest nog eens een kwartier wachten voordat de rest eindelijk kwam. Om 13.20 stond ik eindelijk buiten om eerst even een peuk te roken. Had mijn trein net gemist dus moest tot kwart voor 2 wachten. Met een slapende kop stap ik eerst de stoptrein in, niet handig, dus bij de eerste halte eruit om de intercity te pakken. Na aankomst op Utrecht CS nog eens 20 minuten wachten in de kou op de bus naar huis. Ja, de kou, als je van 31 graden naar -6 gaat is het verdomd koud. Uiteindelijk was ik om 15.10 vermoeid thuis. Ik ben eerst begonnen met koffer uitpakken en de kadootjes richting de mensen te brengen die op de katten hebben gepast. Voor de kids beide een knuffel en voor de moeder een beker van een gele m&m gevuld met jawel m&m's. Toen was het toch echt tijd om bij te gaan slapen. Na, ondanks alle vertragingen&gezeik bij Arke&Arkefly, een erg leuke vakantie.


Voor meer foto's Amerika, kijk dan hier (opent in nieuw scherm).

Terug naar hoofdsite klik